Våra tjänster

D&P Anläggning är en komplett markentreprenör som kan hjälpa till med det mesta inom markarbeten! 25 år i branschen och mer än 1000 väl genomförda projekt talar sitt tydliga språk!

Dräneringar

Ett bra sätt att ta hand om sin fastighet och förlänga dess livstid är att vara noga med dräneringen.

Många hus, i synnerhet de med källare, får med åren problem med fukt. Har du fukt i väggarna kommer det med åren att förstöra huset. Den enda lösningen är då att dränera! I stort sätt alla hus har en dränering, men det är som med allt annat, med åren tappar den i kraft och går till slut helt sönder. De gamla tegelrören spricker, grus och jord tränger in i rören, i vissa fall kan även rötter från träd och häckar söka sig in i dräneringsrören och täppa igen dom. Det är inte bara i huset man kan ha problem med fukt. Gräsmattor mm kan också behöva dräneras om vattnet står kvar på marken efter regn exempelvis. 

 

Viktigt att tänka på när man skall dränera.

Var finns anslutningspunkterna i gatan och in i huset?
Var finns brunnarna på tomten?
Är dag & spillvatten separerade?
Vattenledningen från gatan in i huset är det plast eller en metalledning?
Är det samma höjd på golvet i källaren?

 

Isodrän. En effektiv lösning i många situationer

Isodrän består av cellplastkulor som är sammansatta med lim för att bilda skivor i storleken 100×75 cm. Skivan har egenskapen att det suger ut fukten ur väggen, men släpper inte in den från utsidan. Den torkar alltså ut väggen, samtidigt som den ser till att ny fukt inte kan tränga in. Den har även en isolerande funktion. Så när man dränerar huset får man isolering av hela källarväggen på köpet! 

BEHÖVER DU HJÄLP?

D&P Anläggning är en komplett markentreprenör som kan hjälpa till med det mesta inom markarbeten! 25 år i branschen och mer än 1000 väl genomförda projekt talar sitt tydliga språk!

Kontakta oss